Поліція відкрила дві справи за фактом пожежі в "НІС"

У рамках розслідування пожежі в студії телевізійного продакшну проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій

Про це повідомляє Національна поліція України.

"Вчора близько 16:30 поліція отримала виклик на вулицю Щусєва про те, що невідомі особи палять шини під офісом телевізійної продакш-студії. На місце вирушили автопатрулі поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції", - йдеться у повідомленні.

З показів свідків встановлено, що приблизно 20 осіб прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини, зробили написи на фасаді. Згодом шини підпалили, розбили вікна та кинули в офіс, за попередньою інформацією, димову шашку. Почалася пожежа, причину і осередок якої буде встановлено після проведення відповідних експертиз.

"Далі невідомі зайшли в приміщення, почали підпалювати ресепшн і підніматися на другий поверх. Після прибуття поліції правопорушники почали розбігатися. На місці працювали пожежники, експерти і слідчо-оперативна група. Із будівлі евакуювали 45 працівників", - зазначили у Нацполіції.

Із місця події вилучили чотири плакати, шість автомобільних шин, змиви кіптяви зі стін будівлі, п’ять туристичних палаток, дві радіостанції, рюкзак, інші речові докази.

6 осіб, а згодом ще 3 доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їхніх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних сил України. Троє із них відмовилися від надання письмових пояснень, інші повідомили, що перебували неподалік і не вчиняли протиправних дій. Після проведення опитування всіх відпустили.

Згідно із повідомленнями закладів охорони здоров’я, за медичною допомогою звернулися 7 осіб.

Слідчі кваліфікують подію за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій. Окрім того, правоохоронці вивчають вилучені із місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

Все по темі: Підпал "Інтера"