У Варшаві влаштували концерт до 25-річчя Незалежності України

У центрі польської столиці виступили Kozak System, Onuka та Dakh Daughters

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За підтримки Комітету з питань культури і духовності при Верховній Раді України ввечері 2 вересня на площі Дефіляд у Варшаві, перед Палацом культури і науки відбувся концерт до 25-річчя Незалежності України в рамках фестивалю "Варшава – це тренд".

Концерт був організований мерією Варшави та Українським Посольством в Республіці Польща. 

Для публіки виступили українські гурти Kozak System, Onuka та Dakh Daughters.

Польські ЗМІ так відгукнулися на концерт:

Kulturaonline.pl: "Розпочали вечір одне з обличь української революції - музично-театральний проект, схований під загадковою назвою Dakh Daughters. Команда з семи надзвичайно харизматичних артисток перенесла слухачів, які зібралися на головній площі Варшави, у світ українського фольклору. Кожна пісня - це окрема історія з відповідним сценографічним супроводом. Їхні виступи – це чистий синтез народних пісень, репу, попу, кітчу та темного Кабаре на тексти українських класиків. Ефект, який таке новаторство справляє на глядача, перевищує усі очікування.

Ще один український гурт, який виступив на концерті "До 25-річчя незалежності" – Onuka. Присутні біля Палацу культури і науки глядачі могли помилуватися українським "Відкриттям року". Ната Жижченко і Євген Філатов створили унікальний для цієї частини Європи гурт, який успішно поєднує в собі електронну музику з фолком.

Гурт, відомий своїм альтернативним підходом до музики, зачарував публіку віртуозними електронними ритмами. В своєму концерті вони використовують звуки старовинних автентичних народних інструментів, таких як бандура, сопілка і трембіта, які досконало контрастують з кібер-звуками. 

Однак справжнім вибухом енергії став вихід на сцену хлопців з Kozak System. Музикантів називають рок-іконою Євромайдану, який вони активно підтримували, висловлюючи таким чином своє несприйняття проросійської політики президента Віктора Януковича. Лідер гурту Іван Леньо виступив з ініціативою створення чогось на зразок гімну Євромайдану. Так з’явилася одна з найпопулярніших пісень гурту "Брат за брата", у відеокліпі на яку було використано автентичні сцени з демонстрації на Майдані Незалежності в Києві".

На завершення на площі Дефіляд виступила улюблениця польської публіки - співачка Анна Вишконі. Кожен свій виступ співачка супроводжує ефектним видовищем з багатим мультимедійним оздобленням, якого не бракувало і під час цього концерту. Варто зазначити, що 2016 рік припадає на святкування 20-річчя гурту. 

Наступним заходом, що відбудеться в Польщі до 25-річчя Незалежності України за підтримки Комітету з питань культури і духовності, стане фотовиставка "Обличчя України".

Презентація виставки, яка представляє ключові досягнення країни за 25 років, запланована в Варшаві на середину вересня. Обличчями виставки стали Святослав Вакарчук, Олег Скрипка, Сергій Жадан, Марія Матіос, Юрій Андрухович, Джамала, Марія Бурмака та інші.