У порту Одеси затримали 40 контейнерів українського лісу-кругляка, — Ольга Варченко

Генпрокуратура задокументовала діяльність організованої злочинної групи осіб із міжрегіональними зв’язками, які транспортували деревину для подальшої реалізації за кордон за підробленими документами

Зміст

Про це інформує керівник одного з управлінь Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Ольга Варченко.

Операція проводилася сумісно Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ та Головним управлінням контррозвідувального захисту економіки держави СБУ.

Ольга Варченко повідомляє, що у ході проведення невідкладних обшуків на території Державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" 04.09.2016 року, було знайдено та вилучено лісоматеріалів (ліс-кругляк) в обсязі 41 контейнер.

Загальний обсяг вилучених лісоматеріалів склав понад 1,5 тис м куб. Вартість деревини підраховується.

З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди та надходження грошових коштів до бюджету, до суду подано клопотання про арешт вказаних лісоматеріалів.

Зі слів Ольги Варченко, слідчі дії тривають, встановлено ряд інших фактів протиправної діяльності по вирубці та експорту деревини, щодо яких продовжуються заходи документування.