Українські свинарі втратили 22 мільйони через африканську чуму

У цьому році через африканську чуму свиней вже знищено понад 80 тис. голів свиней, а прямі збитки склали 22 млн гривень

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економрозвитку Степан Кубів, повідомили в прес-службі Запорізької ОДА.

"Тільки у серпні поточного року у 9 областях зареєстровано 24 випадки спалаху африканської чуми свиней. Якщо у минулому році по Україні було зафіксовано 57 випадків, то за 8 місяців поточного року – 108. Вже знищено більше 80 тис. голів свиней, прямі втрати склали 22 млн грн", – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим під головуванням Кубіва було проведено селекторну нараду з питань вжиття заходів щодо стабілізації епізоотичної ситуації через АЧС.

На нараді було поставлено завдання в кожній області провести засідання Державної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації щодо недопущення занесення і поширення вірусу АЧС.

"З метою запобігання занесення та розповсюдження збудника африканської чуми у Запорізькій області керівникам сільгосппідприємств, що утримують поголів'я свиней, рекомендовано забезпечити дотримання "закритого режиму" роботи відповідно до діючих ветеринарно - санітарних вимог", – резюмували в Запорізькій ОДА.