Відкрито три кримінальні справи за фактом заворушень на Святошино

Національна поліція України розпочала три кримінальні провадження за фактом протистоянь на Святошинському провулку у Києві

Про це повідомляє Нацполіція.

Вчора ввечері поліція отримала повідомлення про те, що на провулку Святошинському зібралося кілька десятків осіб та чути вибухи.

"За викликом виїхали наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що конфлікт виник між групою осіб (місцеві жителі та бійці добробатів) і представниками забудовника: відбулася штовханина, у хід пішли каміння, вогнегасники, петарди і вибухові пакети. Було кілька спроб ламання встановленого навколо будівельного майданчику паркану. Окрім того, запалили шини, які згодом загасили рятувальники. Аби врегулювати ситуацію, на місце прибули військовослужбовці Національної гвардії України та спецпідрозділи поліції, які зайняли позицію між конфліктуючими сторонами. Основне наше завдання було не допустити ескалації конфлікту і тяжких наслідків", - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Крищенко.

Таким чином, ситуацію стабілізували. Із новою силою конфлікт розгорівся, коли на територію будмайданчика не пропустили народних депутатів України. Однак, поліція оперативно втрутилися і припинила сутичку.

"Результатом подій, які розвивалися на провулку Святошинському, стали три кримінальні провадження: за фактом перешкоджання депутатській діяльності (частина перша статті 351 ККУ), за фактом травмування поліцейського (стаття 345 ККУ) та за фактом хуліганських дій (частина четверта статті 296 ККУ). На цей час у поліцію не надходили повідомлення про інших потерпілих", - зазначив Крищенко.