Міжнародні організації не направлять спостерігачів в окупований Крим, - Макеєв

Директор департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв заявляє, що міжнародні організації не направлять своїх спостерігачів на вибори до Держдуми РФ, які окупанти також мають намір провести на території Криму

Про це він повідомив в ефірі 5 каналу.

"Жодна міжнародна організація ніколи не визнає обраних у Криму депутатів Держдуми як членів парламентських делегацій Російської Федерації", - сказав Макеєв.

Український дипломат додав, що йдеться про те, що під сумнів може бути поставлено легітимність усієї Державної думи наступного скликання, оскільки буде обрано депутатів, які пройдуть до в законодавчих зборів за рахунок громадян України, яких "насильно натуралізували".

Макеєв також зазначив, що міжнародні організації не відправлятимуть своїх спостерігачів на вибори. "Ми звернулися до наших партнерів із вимогою за жодних умов не відправляти спостерігачів від міжнародних організацій для моніторингу виборів на тимчасово окупованій території. І це було зроблено", - поінформував дипломат.

Він розповів, що у зв'язку з тим, що деякі міжнародні організації, такі як ОБСЄ та Рада Європи, відмовилися відправляти своїх спостерігачів, Москва може як міжнародних спостерігачів залучити представників радикальних партій з Франції та Італії. У такому разі, наголосив український дипломат, стосовно цих осіб буде вжито заходів із боку правоохоронних органів України.

"Ми дали чіткий сигнал таким "політичним туристам", які допомагатимуть Кремлю легалізуватися в Криму, - будьте готові до того, що кримінальні справи проти вас буде відкрито", - підсумував Макеєв.