"ДНР", Крим та Львів. На кінофестивалі в Торонто покажуть фільм "Рідні"

Документальна стрічка "Рідні" режисера українського походження Віталія Манського буде показана на мiжнародному кінофестивалі в Торонто

Про це повідомляє Еспресо.TV.

8 вересня у Торонто розпочнеться найбільший кінофестиваль Північної Америки, в рамках якого у документальнiй програмі "ТIFF DOCS" виборювати прихильність глядачів зі всього світу та одну із головних нагород фестивалю "People’s Choice Documentary Award" буде картина Віталія Манського "Рідні".

Фестивальна прем’єра фільму відбудеться 14 вересня. Нова робота документаліста львівського походження розповідає про українське суспільство після Революції Гідності, яке показано крізь призму взаємовідносин у власній родині режисера, що живе у різних географічних та політичних куточках країни: у Львові, Одесі, Криму та на Донбасі.

Фінансування фільму пов'язано з великим скандалом у Росії: "Рідні" виграли пітчинг Мінкульту, але міністр культури скасував це рішення, звинувативши режисера в антидержавній діяльності.

В Україні ж виробництво стрічки підтримало Державне Агенство України з питань кіно, а співпродюсерами виступили Юлія Сінькевич (генеральний продюсер Одеського кінофестивалю) та Анна Паленчук ("435 FILMS"), яка і представить фільм у Торонто. Окрім України у виробництві картини брали участь також Німеччина, Латвія й Естонія.

Світова прем’єра "Рідних" відбулася на 51-му МКФ у Карлових Варах, українська - на 7-му Одеському кінофестивалі, де Манський особисто презентував фільм. У кінотеатрах українські глядачі зможуть побачити фільм взимку.

Читайте також: "ДНР", Крим та Львів. Як російський режисер показав розбрат в українській сім'ї