Росія зупинила постачання дизпалива в Україну

З 9 вересня поставки російського дизельного палива в Україну було зупинено

Про це повідомляє OilNews із посиланням на одразу кілька імпортерів російського дизпалива.

За інформацією видання, це пов'язано з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам.

"З п'ятниці більшість дозволів, виданих раніше ФСТЕК, обнулили. Поставки зупинені. Українські компанії екстрено подають нові документи для розблокування російського імпорту. Інформації про причини такого ходу регулятора російські постачальники не мають", - зазначив один з імпортерів волгоградського дизпалива.

Відповідне повідомлення про рішення ФСТЕК російські ресурсовласники надіслали більшості українських контрагентів.

Як зазначає видання, наразі відомо про припинення поставок з підприємств російського "Лукойлу". Водночас підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП "Прикарпатзахідтранс" поки немає.

За словами одного з великих імпортерів, попередня інформація про можливе припинення поставок з'явилася ще на початку тижня. "Поставки вже законтрактованого ресурсу тривають. Проте нових партій не відвантажують", - пояснило джерело.

За підсумками першого півріччя 2016 року, частка російських поставок дизпалива на ринку України склала 32% всього імпорту (42,5 тис. тонн). У липні і серпні поставки продовжували зростати як по нафтопродуктопроводу з відвантаженням з Новоград-Волинського, так і залізничним транспортом.