У Криму жорстоко побили чоловіка за українську символіку

У центрі Севастополя невідомі побили громадянина України через використання ним української символіки

Про це на своїй сторінці у Facebook написала активістка Ірина Горелікова.

О 12:30 дружині побитого Ігоря Мовенка (1977 року народження), жителя Керчі, подзвонили і повідомили, що її чоловік лежить на асфальті в калюжі крові. По приїзду вона побачила натовп людей, а над головою її чоловіка стояв чоловік у цивільному, між ступнями якого була голова Маковенка. Його руки були зв'язані за спиною пластиковим стяжками.

Приводом для побиття став значок "Азова" на рамі і український герб на тримачах коліс велосипеда. На руці Ігоря був жовто-блакитний браслет. З цими атрибутами він їздив два роки.

"Швидка" в супроводі поліції відвезла постраждалого в лікарню, в якого виявили переломи вилиці і носа. Взято пункцію спинного мозку на предмет внутрішньочерепного крововиливу.

Тим часом прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування щодо цього жорстокого побиття за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) та ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).    

Кримінальним кодексом України за ч. 2 ст. 161 передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років, за ч. 1 ст. 296 – обмеження волі до 5 років.