Україна попередила Австрію про наслідки створення "представництва ЛНР" в країні

Посол України в Австрії Олександр Щерба передав ноту протесту австрійському МЗС у зв'язку зі створенням представництва самопроголошеної "ЛНР" у тій країні

Про це дипломат написав на своїй сторінці у Facebook.

"Обговорювали ситуацію. Перша реакція для мене обнадійлива. Більше сказати не можу. Будемо говорити більш детально, коли матимемо офіційну реакцію Австрії", - йдеться у повідомленні.

Про відкриття організації раніше повідомив він сам, додавши, що "офіційним представництвом ЛНР" буде кіоск, де місцеві активісти виступали на підтримку сепаратистів на Донбасі. Повідомляли також, що керувати організацією має громадянин Австрії Альфред Альмедер.

"Водевіль навколо фейкового представництва фейкової "республіки" у Відні продовжується. Представник сказав, що возити гуманітарку на Донбас - це ще ладно, але бути представником він не підписувався. Ну і він, звичайно, був абсолютно не в курсі, що Луганськ - це Україна", - додав посол.

"Терористичний протекторат Росії на території України починає "гратися" в Європі. Як Європа відреагує?", - також запитує Олександр Щерба.