У метрополітені відхрестились від скандальної забудови на "Героїв Дніпра"

Земельна ділянка, на якій відбувається забудова, не входить до компетенції метрополітену і була виділена за результатами інвестиційного конкурсу ще у 2003 році

Про це повідомляє КП "Київський метрополітен" у Facebook.

Проект отримав усі необхідні погодження щодо проведення робіт. 

Його заяву підтвердили автори проекту та виконавці. За їх словами, наразі у столиці уже реалізовано щонайменше 5 подібних проектів. З них "Dream Town" та "Dream Town 2" в однакових як геологічно так і соціальних умовах.

"Ви пам’ятаєте було подібне нагнітання і страхи. Проте, сучасні технології дають можливість реалізовувати і набагато складніші проекти. В нинішніх реаліях можна будувати навіть на воді та у сейсмічно нестійких умовах. Наша компанія, як ніхто інший розуміє всі аспекти проекту в даному місці, знає та виконує нормативи реалізації, розуміючи відповідальність", - сказав представник компанії "Метробуд" Юрій Саклаков.

Своєю чергою, автори проекту додали, що об’єкт враховує потреби району.

"Під час реалізації будуть виконані усі інвестиційні зобов’язання перед бюджетом міста, а й перед громадою безпосередньо району. Зокрема розширені входи та виходи, відсутність стихійної торгівлі і МАФів, а також максимальне озеленення об’єкту, враховуючи якість повітря даного простору біля транспортної розв’язки", - йдеться у повідомленні КП.

Також у метрополітені заявили, що він працює у звичайному режимі. За інформацією КП, інвестиційний проект біля станції "Героїв Дніпра" не впливає на безпеку перевезень.