Чубаров пояснив, в яку пастку загнала себе Росія з виборами до Держдуми у Криму

Росія усіма силами мусить показати, як населення підтримує приєднання півострова, тож, попри все, намагатиметься показати високу явку на так званих виборах до Держдуми у Криму

Про це в ефірі програми "Про політику" розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

"Ми закликали не тільки кримських-татар, а й інших українців, які проживають на території Криму не брати участі у виборах до Держдуми. Я сподіваюся, що більшість громадян відгукнеться на наші заклики. І явка на виборах буде набагато менша, ніж сподіваються представники окупаційної влади", - наголосив Чубаров.

Також він додає, що у російському законодавстві не регулюється відсоток мінімальної явки виборців, тож у будь-якому випадку вибори вважатимуться такими, що відбулися.

"На території Росії влада не прагнутиме до високої явки виборців, адже їм потрібно, щоб на вибори прийшли люди старшого покоління, які проголосують саме за владні партії. Щодо Криму, то є два фактори, які будуть сприяти намаганням Росії підвищити явку виборців", - зазначив глава Меджлісу.

За його словами, висока явка буде надавати можливість Росії далі спекулювати тим, що нібито кримчани підтримують приєднання Криму до Росії.

"І друге, місцева влада. Вона напередодні дуже великих кадрових змін. Для того аби продемонструвати Росії, що вони контролюють ситуацію в Криму, вони роблять все для того, аби змусити хоча б бюджетних робітників вийти на вибори. Тому, мені здається, що у Криму ми побачимо цифру на порядок вищу, ніж у самій Росії", - резюмував Чубаров.