Парламент має працювати до повного вичерпання порядку денного, - Гопко

Український парламент має працювати не до 18 години, а до повного вичерпання порядку денного

Про це повідомила народний депутат, голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко в ефірі Еспресо.TV.

"Треба через зміни регламенту, зміни самої діяльності парламенту, переносити... У понеділок, можливо, робити крім погоджувальної наради так само зустріч з урядом, щоб під час цієї зустрічі з’ясовувати, які є важливі позиції. Не робити п’ятницю, тому що п’ятниця - це фактично виходить пустий день, коли приходить на годину уряд, півгодини - це виступ з трибуни, потім півгодини запитань, що дуже мало і потім зачитування запитів у напівпорожньому залі", - сказала вона.

Гопко наголосила, що треба збільшити кількість робочих годин парламенту.

"Потім, можливо, треба робити два тижні пленарні, тоді комітетський, тоді знову пленарні і поїздки в округ. Тобто, якось балансувати. Оскільки на депутатський корпус багато зараз покладено надій на те, що будуть ухвалені важливі закони, як і в першому, так і другому читаннях, тому треба збільшити кількість годин робочих. Треба домовитися, що ми працюємо до вичерпання порядку денного, а не до 6 години", - зауважила вона.