Аваков не вчиняв злочину, про який говорив Луценко, - Шабунін

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін закликав генерального прокурора Юрія Луценка озвучити деталі провадження, яке нібито стосується міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це він говорив в ефірі Еспресо.TV.

"Найбільше питання, яке зараз є і на яке чомусь не відовідає прокуратура: про яку взагалі справу йдеться? Вчора генпрокурор на всю Україну висунув дуже серйозне обвинувачення, йдеться про міністра внутрішніх справ. І при цьому не сказав, про яку справу йдеться. Яка фабула, які факти. Сьогодні весь ранок Генеральна прокуратура уникає коментаря, про яку справу йдеться", - сказав Шабунін.

Шабунін припускає, що йдеться "про 18 га, які були, на нашу думку, незаконно виділені компаніям афільованим сім'єю міністра внутрішніх справ". 

"Цю заяву про злочин ми направили в ГПУ, оскільки злочин був вчинений чиновниками місцевої адміністрації, а не Аваковим", - заявив Шабунін.

Він вказує на неузгодженості і брехню генпрокурора Луценка, який заявив, що зареєстрував заяву про злочин.

"Генеральна прокуратура відфутболила заяву на місцеву прокуратуру і НАБУ, та назад на прокуратуру. В підсумку ми змусили зареєструвати ГПУ цю заяву через суд. Це по-перше. А по-друге, ця заява була підписана не мною, а нашим виконавчим директором", - додав Шабунін. 

Він закликав Луценка не бути "політиком-тріплом".