Бойовики заговорили про перемир'я на Донбасі через приїзд Штайнмаєра та Еро, - Фесенко

Саме приїзд глав МЗС Німеччини та Франції спонукав Росію змусити бойовиків дотримуватися перемир'я на Донбасі з 15 вересня

Про це в ефірі програми "Про політику" розповів політолог Володимир Фесенко

Таку думку він висловив коментуючи заяву бойовиків "ДНР" про припинення вогню з 15 вересня.

"Я думаю, що це навмисно зроблено для візиту на Донбас міністрів закордоннх справ Німеччини та Франції. В Москві дуже добре знали зі "своїх джерел", які знаходяться на території України, що ця поїздка до лінії розмежування відбудеться. І тому вони хотіли продемонструвати, що вогню не буде", - сказав Фесенко.

На його думку, одностороннє припинення вогню - це завжди певні пропагандистські акти.

Також він висловив припущення щодо того, скільки має тривати перемир'я, для того, щоб почали виконуватись політичні домовленості.

"Офіційних даних немає, але те, що я чув з дипломатичних джерел, мова йде про 2-3 місяці, не про тижні", - резюмував політолог.

  • Нагадаємо, що окрім "ДНР" так звана Луганська народна республіка також оголосила, що почне дотримуватися повного режиму тиші з 15 вересня.
  • 14 вересня в рамках свого візиту до України міністр закордонних справ Німеччини Франк Штайнмайєр заявив, що згідно з обіцянками Москви, сьогодні опівночі на Донбасі припинять стріляти.