Нардепи офіційно просять ГПУ відкрити провадження проти Каська через гроші Арбузова в Латвії

Народні депутати Тетяна Чорновол від "Народного фронту" та Іван Вінник від БПП офіційно повідомили генпрокурора Юрія Луценка про вчинення кримінального правопорушення колишнім заступником генпрокурора Віталієм Каськом

Про це йдеться у офіційному повідомленні про вчинення правопорушення, направленому нардепами в ГПУ, передає Еспресо.TV.

Депутати просять внести відомості про правопорушення у Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування у відповідному провадженні та вжити всіх заходів по поверненню грошей, які були незаконно виведені з України колишніми високопосадовцями.

Як йдеться у повідомленні у квітні 2015 року, керівництво Міжнародного управління Латвійської Генеральної прокуратури провело ряд зустрічей з Каськом щодо розробки спільного плану щодо розслідування відмивання коштів Арбузовим, Курченком та Іванющенком з наступною передачею кримінальних проваджень та арештованих коштів в Україну. 

Нагадаємо, латвійський суд конфіскував 50 млн євро на користь країни у справі розкрадань з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

 
Розслідування у Латвії з "українського сліду" триває, однак ні Арбузов, ні Курченко чи Іванющенко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде Держполіція Латвії, підозрюваних немає.

Правоохоронні органи Латвії так і не отримали інформацію, яка їх цікавила, від українських колег. 

Місцеві закони дозволяють ще до завершення розслідування визнати капітали нелегально отриманими і конфіскувати. Цією можливістю скористалася Держполіція.