Українські виші започатковують онлайн-курси на IT-спеціальностях

Освітня платформа Prometheus оголосила про пілотний проект онлайн-курсів з низкою українських вишів

Серед них: Київський політехнічний інститут, Український католицький університет, Львівська політехніка, Львівський національний університет

Про це пише видання ain.ua.

В рамках проекту студенти цих вишів спробують змішане навчання. Тобто офіційно вчитимуться на онлайн-курсах. У тестовому проекті першочергова увага буде приділятися ІТ і технічним спеціальностям.

Серед масових онлайн-курсів в рамках пілотного проекту: гарвардський курс основ програмування "CS50", курс Стенфордського університету "Як створити стартап", а також курси від українських вузів: "Алгоритми і структури даних", "Філософія для непрофільних факультетів", "Підприємництво" і " Основи Web UI Розробки"(LITS).

"Формат змішаного навчання гнучкий і залишає велику свободу викладачам, але переважна більшість викладачів впроваджують його за такою схемою: традиційний курс на форумі переводиться в режим змішаного навчання (тобто, для студентів це обов'язково). Такі курси завжди оцінюються нарівні з офлайновими: оцінка йде в диплом, як зазвичай", - зазначає співзасновник платформи Іван Примаченко.

Спочатку в проекті візьмуть участь переважно студенти технічних спеціальностей, але з часом планується охопити й інші.

Команда Prometheus заявила про те, що після завершення пілотного проекту в 2017 році буде ініціювати реформу української вищої освіти на базі змішаного навчання. До кінця наступного року вони очікують, що до реформи приєднається 20 українських ВНЗ.