Заліщук пояснила, за які гроші придбала квартиру на 158 "квадратів"

Народний депутат Світлана Заліщук пояснила, на які гроші нею була придбана квартира у центрі української столиці

У 2014 році Заліщук купила квартиру разом зі своїм громадянським чоловіком, написала вона у соцмережі Facebook.

"Для такої покупки чоловік продав свою квартиру в Стокгольмі, оскільки вирішив переїхати жити в Україну. Зауважу, на той час я не була політиком чи державним службовцем. Його статки відображені в моїй декларації. Щодо ціни житла – не відповідає дійсності", - пише Заліщук.

Також нардеп додала, що її колишня громадська організація щороку проходила міжнародний аудит фінансування та діяльності, який здійснював незалежний аудитор, обраний за результатами публічного тендеру.

Раніше журналіст Всеволод Філімоненко написав у Facebook, що нардеп Заліщук купила квартиру в центрі Києва площею 158 кв. м (за адресою Київ, вулиця Софіївська, будинок 25). За його даними, квартира, ймовірно, обійшлася Світлані приблизно у 500 000 доларів (13 000 000 грн).

"Подаючи в 2014-му декларацію за 2013 рік, Заліщук вирішила підстрахуватися і внесла в документ свідомо неправдиві дані про наявність нерухомого майна, вказавши, що ще 2013-го в її власності знаходилася не одна квартира, а дві площею 41 і 158 метрів", - написав журналіст.