Нацполіція затримала високопосадовця за крадіжку 45 млн грн з бюджету

Заступникові голови правління однієї з регіональних компанії у сфері енергетики повідомлено про підозру через привласнення майже 45 млн грн з державного бюджету

Про це повідомляє Національна поліція України.

Слідчі Нацполіції у процесуальному порядку зібрали матеріали, які підтверджують причетність посадовця до кримінального правопорушення.

Посадовці державних та приватних компаній розробили схему по виведенню державних коштів у власні кишені.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що вище керівництво однієї з регіональних компаній у сфері надання послуг з енергопостачання та представники комерційних структур уклали низку фіктивних договорів. Відповідно угод 44,6 мільйонів гривень отримало товариство у якості фінансової допомоги.

Окрім того, керівництво компанії не мало право укладати такі договори без попереднього погодження з наглядовою радою та членами правління.

44,6 мільйонів гривень, які незаконно були виділені у якості фіндопомоги перерахували на рахунки підконтрольних їм фірм.

13 вересня слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції затримали заступника голови правління - виконавчого директора компанії, 65% акцій якої належить державі. Слідчі ГСУ оголосили посадовцю про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті, яку інкримінують заступникові голови правління, передбачає позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Сьогодні, підозрюваному буде обрано міру запобіжного заходу.

Поліцейські проводять заходи по притягненню всіх осіб, які були задіяні у злочинній схемі, до відповідальності та поверненню привласнених коштів у бюджет держави.