Влітку на одні вихідні водії BlaBlaCar запропонували стільки місць, як у 100 вагонах поїздів

Одним із найпопулярніших в Україні цього літа став маршрут Київ - Одеса

Про це повідомляє ain.ua.

За маршрутом Київ-Одеса на одні з вихідних водії пропонували понад 4000 місць в своїх автомобілях - це близько 100 додаткових вагонів поїзда.

Найпопулярнішими маршрутами стали також Київ - Львів, Львів - Івано-Франківськ, Київ - Житомир та Черкаси - Київ.

Найбільшу кількість подорожей українці запланували на липень. Це пояснюється завершенням навчального року у студентів, активним сезоном на морському узбережжі (Одеса, Затока, Бердянськ та інші міста південної частини України), а також великою кількістю фестивалів і концертів, які відбувалися в цьому році в Києві, Львові, Дніпропетровську та інших містах. Трохи менш активним місяцем на подорожі став серпень, за ним - червень.

За останній рік на BlaBlaCar зареєструвалися понад 1 мільйон користувачів з України - і автовласників, і пасажирів.

Також зросла активність користувачів: цього літа водії запропонували втричі більше поїздок, ніж минулого.

За результатами проведеного опитування серед спільноти BlaBlaCar в соціальних мережах, понад 35% водіїв і пасажирів використовували влітку сервіс для робочих поїздок в інші міста, близько 30% їздили до батьків і близьких, а ще 20% відправлялися відпочивати з друзями.

Також BlaBlaCar з'ясував причини, за якими українці вважають за краще BlaBlaCar іншому транспорту. Їх три: зручність, економічна вигода, швидкість. Наприклад, 5-годинна поїздка в автомобілі з Києва в Одесу через BlaBlaCar обійдеться в середньому 250 грн в порівнянні з 7-годинним експресом другого класу за 310 грн. Зі Львова до Києва можна дістатися за 240 грн за 6 годин, при цьому поїзд "Інтерсіті" йде зі Львова до Києва близько 7 години і коштує 315 грн. Крім того, українці не хочуть підлаштовуватися під розклад міжміського транспорту.