Жебрівський розповів, яким має бути "особливий статус" для Донбасу

Донбас може отримати особливий статус лише у вигляді децентралізації

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, який сьогодні провів зустріч із головами МЗС Німеччини та Франції Франком-Вальтером Штайнмайєром і Жаном-Марком Еро.

Він зазначив, що вони разом відвідали Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Краматорську, зруйнований міст через річку Казенний Торець та Центр психосоціальної реабілітації у Слов’янську. Все це було зроблено для того, аби міністри на власні очі побачили руйнації, спричинені бойовиками та російськими військовими.

Жебрівський також висловив ключові позиції регіону щодо подальшої ситуації на Сході України.

"Особливий статус для Донбасу" може бути тільки у вигляді децентралізації і формування об’єднаних самоврядних громад. По всій Україні, щоб усі громади в нашій країні мали такий статус. Не може бути мови про вибори без перекриття кордону, чи то спільно з місією ОБСЄ, чи то спільно із миротворчими силами ООН. Без виведення російських військ, без роззброєння, без заведення на ту територію спільних патрулів української поліції та представників ОБСЄ для підтримки правопорядку, без відновлення на тій частині закону і права, розмови про вибори – неприйнятні", - наголосив Жебрівський.