Кучма пояснив, на які хитрощі йдуть бойовики, аби не відводити зброю

Наразі представники Тристоронньої контактної групи так і не змогли домовитися щодо відводу військ від лінії розмежування

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що очільникам МЗС  Німеччини і Франції Франку-Вальтеру Штайнмайєру і Жану-Марку Еро було легко проанонсувати відведення армій, втім між представниками групи й досі точаться суперечки у цьому питанні.

"Ми не можемо піти на здачу своїх інтересів. Якщо ми знайдемо якийсь вихід з положення, в документах пропишемо про дотримання лінії від 19 вересня - це вже буде крок", - наголосив Кучма.

Він пояснив, що координати лінії розмежування було узгоджено ще два роки тому в Мінську. Від неї необхідно відвести ще на 1 кілометр військових та озброєння, а потім зробити більш широку зону безпеки.

"Але є одна проблема - за цей час представники "ЛНР/ДНР "відхопили 1500 км і пропонують вони відвести вже по новій лінії зіткнення. Ми з цим категорично не згодні і думаємо, як знайти рішення цього питання, адже від вирішення цього питання залежить безпека", - підсумував Кучма.