У ювелірної мережі вилучили коштовностей на 300 млн за несплату податків

Співробітники правоохоронних органів викрили один із ювелірних магазинів на ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Провели операцію співробітники податкової міліції м. Києва спільно з Головним слідчим управлінням ДФС України та Генеральною прокуратурою України.

Організував такий "бізнес" керівник однієї з всеукраїнських мереж продажу ювелірних виробів і приватний підприємець.

В рамках розслідування кримінального провадження було встановлено, що громадянин України організував по всій території країни мережу більше, ніж з 60 ювелірних магазинів.

Вказані магазини продавали ювелірні вироби, які були виготовлені на підконтрольному організатору схеми підприємстві з незаконно скупленого брухту золота.

В подальшому ювелірні вироби продавалися від імені низки фізичних осіб-підприємців без відповідного відображення в бухгалтерському та податковому обліках реальних доходів, отриманих від продажу.

Таким чином, зловмисники ухилилися від сплати податку на доходи фізичних осіб у розмірі понад 7 мільйонів гривень.

В даний час встановлено низку підприємців, причетних до злочинної схеми.

Фото censor.net.ua

В результаті проведених обшуків в 18 областях було виявлено та вилучено по 150 кілограмів золота і срібла, ювелірні вироби на суму понад 300 мільйонів гривень, 59 печаток фізичних осіб-підприємців, причетних до злочинної схеми, більше 200 банківських карток, а також чорнову бухгалтерію.