За приєднання до "ДНР" міліціонера засудили до 10 років тюрми

Краснолиманський міський суд заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього правоохоронця, який перейшов на бік "ДНР"

Про це повідомляють у Генпрокуратурі.

У червні 2014 року, коли місто Красний Лиман українські військові та добровольці звільняли від бойовиків, заступник начальника лінійного відділу міліції на станції Красний Лиман Управління МВС України на Донецькій залізниці перейшов на бік терористів "ДНР".

Забравши із собою зброю, яка знаходилась на балансі у відділку міліції - автомат Калашнікова, 6 магазинів та 180 патронів до нього - міліціонер-зрадник втік з міста разом з терористами.

Будучи членом терористичної організації "ДНР", він став одним із керуючих учасників силового блоку бойовиків, зайнявши пост так званого начальника відділу управління по боротьбі з економічними злочинами та корупцією МВС терористичної організації "ДНР".

Дії посібника терористів інкриміновані за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Оскільки обвинуваченій і досі знаходиться на тимчасово окупованій бойовиками території, стосовно нього слідчими прокуратури Донецької області проводилось спеціальне розслідування.