ГПУ просить суд дозволити досудове розслідування щодо Богатирьової

Генпрокуратура звернулася до суду для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, яка умисно ухиляється від слідства та суду

Про це повідомляють у Генпрокуратурі.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за підозрою Богатирьової та інших осіб за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування за зверненням Генеральної прокуратури України ухвалою Печерського районного суду м. Києва 23.07.2015 у кримінальному провадженні розпочато процедуру заочного провадження стосовно підозрюваної Богатирьової в порядку глави 24-1 КПК України через перебування цієї підозрюваної в міжнародному розшуку.

Наразі до органу досудового розслідування з Робочого апарату Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про те, що інформацію про розшук Богатирьової вилучено з бази даних цієї міжнародної поліцейської організації.

Водночас зазначене рішення жодним чином не впливає на хід та результати досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні. Зокрема Богатирьова перебуває у розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду надано дозвіл на її затримання та доставку до суду.