Лещенко повинен був включити до декларації депозити його матері, - Ситник

У НАБУ переконані, що Сергію Лещенку потрібно було включати у декларацію про доходи свою матір і відповідно декларувати ті депозити, які були нараховані на її ім'я

Про це заявив під час брифінгу голова НАБУ Артем Ситник під час презентації звіту щодо квартирного скандалу нардепа Сергія Лещенка, передає Еспресо.TV.

"Народний депутат Лещенко подавав декларацію у 2014-2015 році. У декларації про майно він вказував своє місце проживання адресу місто Київ, вулиця Турівська, будинок 18\20.  При чому будь-яких членів сім'ї, які проживали за цією адресою, у декларації не було включено", - сказав Ситник.

Голова НАБУ також нагадав, що депозитними рахунками Сергія Лещенка, керувала його мати, яка також приписана за цією адресою.

"На нашу думку при такій ситуації, цього члена сім'ї потрібно було включати у декларацію і відповідно декларувати ті депозити, які були нараховані на її ім'я. Тим більше, що сам Лещенко пояснює, що фактично це були його кошти, а мати лише управляла цими рахунками", - додав Ситник.

За словами Ситника, ці дії підпадають під частину 3-тю 172-ої статті кодексу України про адміністративні правопорушення і вимоги фінансового контролю.