У Нью-Йорку зведуть "нескінченні сходи"

Архітектори компанії Heatherwick Studio розробили концепт сходів Vessel, що представляє собою геометричну решітку, яка складається зі сходових прольотів, що перетинаються

Про це повідомляється на сайті Heatherwick Studio.

Конструкція нового архітектурного витвору мистецтва буде створювати відчуття нескінченних сходів. Сама конструкція буде побудована для того, щоб забезпечити жителів Нью-Йорка новим видом оглядових майданчиків.

Споруда підніматиметься на 46 метрів над землею.

Творці описують концепт Vessel як "новий вид громадського орієнтиру", а засновник архітектурної компанії Томас Хетервік каже, що ідея подібної споруди була навіяна конструкцією будівельних лісів ще в студентські роки.

Споруда матиме сталеву структуру, яка за формою нагадуватиме вулик. Діаметр конструкції біля основи складе 15 метрів, поступово розширюючись до 46 метрів у верхній частині.

Споруда складатиметься зі 154 сходових прольотів, що включають в себе понад 2500 сходинок. Щоб пройти всі сходові прольоти, людям доведеться подолати понад 1500 метрів шляху. Основна складність полягатиме в тому, що кожен сходовий проліт абсолютно ідентичний іншим, через що і створюватиметься відчуття "нескінченних" сходів.

Фото: heatherwick.com