За 2016 рік на Донеччині скоєно 125 умисних вбивств

За практично дев'ять місяців поточного року в Донецькій області скоєно 125 умисних вбивств, з них 4 - на окупованій території області

Про це у своєму Facebook написав начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"За практично дев'ять місяців поточного року в Донецькій області скоєно 125 умисних вбивств, з них 4 - на окупованій території області, але це тільки ті деякі, про вчинення яких нам стало відомо. За 107 злочинів підозрювані встановлені і затримані", - йдеться в повідомленні.

За його словами, стала помітна тенденція, коли зловмисники зробивши, той чи інший злочин, намагаються загубитися в Криму або Російської Федерації.

"Тільки за останній тиждень на Донеччині скоєно два резонансні вбивства. В Авдіївці раніше судимий місцевий житель зґвалтував і вбив жінку в під'їзді будинку. А в Краматорську двічі судимий місцевий житель убив сторожа одного з підприємств", - написав Аброськін.

Обидва випадки примітні тим, що в результаті злагодженої роботи кримінальної поліції вбивці були швидко встановлені, а затримані завдяки пильності співробітників поліції на блокпостах. І один, і другий злочинець планували виїхати на автобусах до Москви.