Британський суд має покарати "прокремлівського папуаса" Грема Філліпса, - Геращенко

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликає українські медіаорганізації підготувати до судової інстанції Великої Британії позов проти журналіста Грема Філліпса

Про це вона написала у Facebook.

"Комітет ПАРЄ подивився відео знущання Грема Філліпса над Володимиром Жемчуговим. Заслухати – мало. Має бути відповідальність, тому що це не просто порушення журналістської етики, це заборонені методи впливу, знущання над заручником, психологічні тортури. Мені здається, ми маємо підготувати позов до британського суду за ці знущання над українським героєм", - написала Геращенко.

Вона висловила переконання, що це прекрасна можливість для медіаспільноти, "всіх наших численних медіаорганізацій нарешті показати свій професіоналізм, патріотизм, вміння досягати результату".

"Адже наша спільнота все знає і все вміє краще за всіх. Давайте тепер дійсно щось зробимо для захисту українця від медіанегідника", - написала І. Геращенко.

За словами присутньої під час обміну 17 вересня українців Володимира Жемчугова і Юрія Супруна Геращенко, Грем Філліпс провокував і ображав Жемчугова, намагався влаштувати скандал і тим самим зірвати обмін.

Вона попросила присутніх при обміні операторів оприлюднити відео з поведінкою Філліпса.

"Спасибі всім хлопцям-операторам, що вчора не повелися на провокацію. Ви не дали зірвати звільнення Володі", – додала Геращенко.