Гройсман заявив про вирішення конфлікту з перепідпорядкування "Укртрансгазу"

Уряд спільно з міжнародними фінансовими інституціями створили робочу групу для прискорення реформування НАК "Нафтогаз-України"

Про це повідомляє голова уряду Володимир Гройсман у Facebook.

"Минулого тижня я обіцяв, що ми у цій історії поставимо крапку - і ми це зробили. Більше того, ми зробили крок вперед, прийнявши цілу низку принципових рішень, які відкривають нові можливості для прискорення реструктуризації "Нафтогазу". З цією метою ми домовились створити разом з нашими партнерами робочу групу, яка має швидко напрацювати необхідні та узгоджені рішення. Оскільки така група почала працювати, Віце-прем'єр і Міністр економіки Степан Кубів сьогодні скасував відповідне рішення МЕРТ", - повідомив Гройсман.

Він наголосив, що тільки повноцінний ринок в газовій сфері забезпечить справжню конкуренцію і в кінцевому рахунку - зниження ціни.

"А для цього потрібно зробити те, що власне і передбачено реструктуризацією - розділення потужностей видобутку, транспортування та збуту газу. Саме тому ми як Уряд зацікавлені, щоб це відбулось якнайшвидше, і нам вистачить політичної волі втілити ті рішення, які будуть напрацьовані в робочій групі", - заявив Гройсман.