Члена ВРЮ спіймали на хабарі $500 тисяч, - Ольга Варченко

Генпрокуратурою України спільно із СБУ викрито одного з членів Вищої ради юстиції, який намагався отримати від представника комерційної структури хабар у сумі $500 тисяч

Про це повідомила начальник Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Ольга Варченко.

Член ВРЮ вимагав хабара за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

Правоохоронцями було затримано посередника — арбітражного керуючого Міністерства юстиції України, який у змові з членом Вищої ради юстиції, згідно розподілених між ними ролей, отримав першу частину грошових коштів у розмірі $150 тисяч.

Ольга Варченко проінформувала, що викритому члену Вищої ради юстиції України вручено повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Фото: gp.gov.ua

Викритому члену Вищої ради юстиції України вручено повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.