Гройсман хоче жорсткіше карати людей за тяжкі злочини

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримує законодавче посилення кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів

Про це очільник Кабінету міністрів заявив під час засідання Верховної Ради щодо преставлення проекту Держбюджету-2017, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно підвищити відповідальність за грабежі, крадіжки, розбійні напади та інші тяжкі злочини стосовно людини. Ми будемо розраховувати на те, що український парламент підтримає ці ініціативи, і ми зможемо найближчим часом змінити відповідне законодавство", - наголосив Гройсман.

Прем'єр-міністр також зазначив, що очільниками МВС та Нацполіції вже було розроблено комплекс заходів, які дозволять поліпшити кримінальний розшук. Це необхідно зробити для того, щоб забезпечити стабільну зарплату для оперативних працівників, що, у свою чергу, забезпечить їхню більшу ефективність. 

"Уряд визначив важливим пріоритетом ефективну боротьбу з бандитизмом, пограбуваннями, зґвалтуваннями, крадіжками, угонами. У нас сьогодні з цим є величезні проблеми, з відомих нам причин. Конфлікт дає про себе знати і всередині країни", - додав Гройсман.