Рада ратифікувала нову польсько-українську угоду про захист секретної інформації

Верховна Рада ратифікувала угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, учинену 27 серпня 2015 року у Варшаві

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Дана угода набирає чинності з першого дня другого місяця після отримання сторонами дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Ратифікована угода замінить угоду між Кабміном та урядом Польщі про взаємну охорону секретної інформації (ратифіковано законом України № 173-IV від 26.09.2002 р.). На відміну від попередньої угоди, де йдеться про "секретну інформацію", нова угода оперує поняттям "інформація з обмеженим доступом", містить більше ступенів (грифів) обмеження доступу, визначені інші компетентні органи Польщі, що мають відповідати за вказану угоду, вказані додаткові аспекти поводження з інформацією з обмеженим доступом, зокрема порядок відтворення та перекладу, а також знищення такої інформації.

Новою угодою також визначаються відповідна термінологія, порядок взаємного обміну і поводження з інформацією з обмеженим доступом, процедурні та контрольні питання тощо.