У Мінську підписали домовленість щодо розведення сторін в АТО

Представники Тристоронньої контактної групи підписали рішення щодо розведення сил і зброї на Донбасі

Про це заявила прес-секретар представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Відповідне рішення підписали Леонід Кучма, Мартін Сайдік від ОБСЄ та представник Росії Борис Гризлов.

Вона зазначила, що українська сторона підписала зазначену угоду для того, щоб забезпечити виконання Мінських угод з боку бойовиків.

"Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів. У той же час, рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм", - наголосила Оліфер.

За її словами, місія ОБСЄ буде здійснювати моніторинг щодо належного виконання цих домовленостей. 

Попри це, дане розведення заплановано тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами, однак Україна сподівається на те, що у подальшому це вдасться зробити на всій лінії розмежування.

"При підготовці документа українська сторона повністю виключила спроби вільного тлумачення параметрів і статусу лінії розмежування, оскільки в тексті рамкового рішення зафіксовано, що даний документ ухвалюється як продовження протоколу від 5 вересня 2014 року, меморандуму від 19 вересня 2014 року, комплексу заходів щодо виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року", - додала Оліфер.