Відкриття Євробачення-2017 відбудеться на території Софійського собору

Офіційне відкриття Євробачення-2017, з червоною доріжкою за участю делегацій країн-учасниць конкурсу, відбудеться на території заповідного комплексу Софія Київська

Про це йшла мова на робочій зустрічі представників Європейської мовної спілки (ЄМС), Національної телекомпанії України, КМДА та представників Стокгольма, де єврошоу проходило в минулий раз, передає прес-служба UA.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков зазначив, що Софія Київська зараз не діючим храмом, а є музеєм: "Тому ми не порушимо ніяких релігійних почуттів віруючих".

На Софійській площі також будуть розміщені екрани, на яких транслюватимуть церемонію відкриття.

Зазвичай церемонія відкриття проходить в неділю, за шість днів до фінального шоу Євробачення. Після цього делегації відправляються до Євроклубу на офіційну вечірку з нагоди відкриття.

У Євроклубі проводяться закриті вечірки для членів делегацій країн-учасниць, генеральні репетиції і виступи конкурсантів. На час проведення конкурсу в Києві Євроклуб розміститься в конгрессно-виставковому центрі Парковий.

Також буде облаштовано Євромістечко - місце для шанувальників шоу, які не зможуть бути присутніми на концертах в МВЦ на Лівому березі. Де він буде розміщений, організатори обіцяють вирішити до лютого наступного року.

Півфінали і фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення пройде в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі в травні 2017 року. Точні дати стануть відомі за кілька місяців до початку конкурсу.