Встановлені організатори кривавих подій в Одесі 2 травня, - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідство зробило серйозне просування у справі заворушень 2 травня 2014 року в Одесі

Про це він повідомив на брифінгу в прокуратурі Одеської області.

"Слідство зробило серйозне просування у справі 2 травня 2014 року в Одесі. Крім одного снайпера, ми знаємо всіх, хто стріляв на Грецькій. Будуть притягуватися по процедурі заочного засудження всі, хто до цього причетні. Цю одну особу, яка стріляла з даху, зі снайперської гвинтівки, ми теж будемо встановлювати. Ми встановили, хто давав команду захоплювати Будинок профспілок, барикадувати його і заносити туди паливно-мастильні матеріали, хто вів стрільбу з захопленого даху Будинку профспілок і також одна з цих осіб загинула, друга - буде відповідати за процедурою заочного засудження"

Він заявив, що також встановлені особи, які метали коктейлі Молотова по обидві сторони конфлікту і більшість з них буде відповідати за скоєні злочини.

"Надзвичайно важливою є також експертиза по встановленню причин загибелі людей у Будинку профспілок. Є версії, що вони задихнулися від газу, є версія, що вони перед цим потрапили під дію снодійного газу. Та і та версія буде встановлена в ході наукової експертизи", - наголосив Луценко.

Читайте також: 2 травня через 2 роки. Кого покарали за криваві події в Одесі