Луценко має 10 днів, щоб арештувати суддів Конституційного суду, - Соболєв

У генерального прокурора Юрія Луценка залишилося 10 днів, щоб арештувати суддів Конституційного суду, які надавали диктаторські повноваження екс-президенту Віктору Януковичу

Про це повідомив нардеп Єгор Соболєв у зверненні до Луценка, яке він оприлюднив у Facebook.

"Справа про винесення ними завідомо неправосудного рішення була порушена ГПУ одразу після Євромайдану. Але ані Махніцький, ані Ярема, ані Шокін не довели це важливе розслідування хоча б до оголошення підозри", - наголосив Соболєв.

За його словами, "є рішення, що повернуло Януковичу повноваження Кучми, є підписи суддів під ним".

"Самі судді ще в 2014 році дали свідчення. Їх легко знайти на Жилянській, де вони вже третій рік після перемоги Євромайдану далі працюють суддями Конституційного суду України. І на прохання колишніх соратників Януковича розглядають скасування законів про люстрацію та про відкритість майна посадовців", - наголосив Соболєв.

Він уточнив, що за 10 днів їх неможливо буде арештувати.

"30 вересня набуває чинності нова редакція Конституції авторства Петра Порошенка. І затримати або арештувати суддю Конституційного суду буде неможливо без згоди самого Конституційного суду. Добру європейську ідею про незалежність суду знову обернуть на кругову поруку. У генпрокурора Юрій Луценко ще є юридична можливість цю поруку розірвати. Написав йому про це спеціальне звернення", - додав Соболєв.