Сторони конфлікту на Донбасі мають розвести війська у 13-денний термін, - Марчук

З сьогоднішнього дня починається робота з розведення військ на Донбасі, яка має завершитися у 13-денний термін

Про це повідомив представник України у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук, передає Еспресо.TV.

За словами Марчука, угодою передбачені деталізовані правила і до цієї угоди є додаток точних геодезичних координат кожної ділянки. Також до угоди додаються карти з визначенням цих ділянок і графіком відведення,тобто планом, того як ця процедура відбуватиметься.  

"За 13 днів планується розвести війська. Спочатку буде оголошення готовності, передача в ОБСЄ документів і обов'язкове виконання семиденної тиші. Потім справа за ОБСЄ, яка має діяти цілодобово. Ці ділянки розведення будуть контролюватися цілодобово, у тому числі з використанням техніки дистанційного спостереження", - повідомив він.

За повідомленням Марчука, угода розпочне нову якість виконання Мінських домовленостей.

"Головна мета - вийти на відведення по всій лінії. З сьогоднішнього дня починається робота, 4 ділянки вже визначено, а 5 жовтня буде продовжена конкретика роботи по цих ділянках і по всій лінії розмежування", - зауважив Марчук.

В угоді вперше виписані положення, яких не було у попередніх угодах. Наприклад, що таке порушення і що до нього відноситься, а до процесу моніторингу будуть включені українські і російські військові.