Слідком відкрив 2 справи через напад на посольство Росії в Києві

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило дві кримінальні справи через напад на посольство РФ у Києві, де проходило голосування на виборах до Держдуми

Про це повідомляє прес-служба Слідкому.

Кримінальні справи порушено за ч. 2 ст. 360 Кримінального кодексу Росії (напад на установи, які користуються міжнародним захистом) і за п. п. "а" ч. 2 ст. 141 та ст. 329 КК РФ (перешкоджання вільному здійсненню громадянином своїх виборчих прав, поєднане із застосуванням насильства, групою осіб за попередньою змовою і наруга над державним прапором Російської Федерації).

У Слідкомі заявили, що в ніч з 16 на 17 вересня територію посольства закидали димовими шашками і запустили в основну будівлю посольства залпи з батареї салютів. Слідчий комітет стверджує, що в результаті майну був заподіяний матеріальний збиток.

"У день виборів у Росії, 18 вересня 2016 року, представники праворадикальних громадських організацій України знову прийшли до посольства Російської Федерації у Києві. Радикали блокували вхід до закордонної установи, не даючи змоги російським громадянам, бажаючим проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений із собою прапор Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Російські слідчі вважають, що напади були "здійснені радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією".