Бійка Парасюка і Вілкула - це діагноз суспільства й повернення в часи регіоналів, - Таран

Сутичка нардепів Володимира Парасюка й Олександа Вілкула є діагнозом суспільства і повертає Україну в часи домінування Партії регіонів

Про це в ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком сказав український політолого Сергій Таран, передає Еспресо.TV

"На цьому тижні у ВР принесли бюджет - це головний закон, який має обговорювати Верховна Рада. Там закладена наша майбутня економіка, наші соцстандарти, наша інвестиційна привабливість - все там. Ми як довго обговорювали бюджет? Мабуть зовсім не обговорювали. Ми займаємось обговоренням якоїсь банальної поведінки", - заявив Таран.

Він сказав, що "серцем розуміє тих, хто підтримує Парасюка, тому що Вілкул дуже неприємний".

"Але країна не буде кращою, якщо питання будуть вирішуватися так, як вони вирішувалися в ефірі. Якщо ми хочемо зробити країну не бандитською, а європейською, то треба підходити з європейськими методами вирішення конфлікту", - заявив Таран.

Він додав, що йому ця бійка "глибоко відразна".

"Вона тягне нас в ту політику, яку колись робив "Опозиційний блок". Насправді перед "Опоблоком" зараз настають непрості часи, а такі скандали піднімають їх рейтинг, привертають увагу тих, хто консолідується проти нинішньої влади. Вілкул тепер може називати себе героєм, бо бачте його на вулицях б'ють. Сама ця бійка є діагнозом не лише судової гілки, але й суспільства".