На гумконвой у Сирії скинули російські бомби, - Bellingcat

Команда Bellingcat опублікувала аналіз авіаударів по гуманітарній колоні сирійського Арабського Червоного Півмісяця 19 вересня

Про це йдеться в доповіді Bellingcat.

У матеріалі за допомогою інформації з відкритих джерел були розглянуті різні аспекти атаки. Добровольці ГО витягли і сфотографували два фрагмента уламків.

Крім того, було опубліковано фото, на якому видно місце розташування уламків, в тому числі місце, де, ймовірно, авіабомба пробила дах будівлі:

Фотографія дозволяє однозначно ідентифікувати фрагмент боєприпасу. Це - хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270:

ОФАБ-250-270 - це некеровані бомби радянського/російського виробництва. Раніше було широко задокументовано використання бомб цього типу і сирійською, і російською авіацією під час авіаударів в Сирії. Ці бомби не використовуються авіацією НАТО, зокрема безпілотниками типу Predator.

Колаж вище не залишає сумнівів в типі використаної бомби. Питання тепер лише в тому, хто скинув її на гуманітарну колону сирійського Червоного Півмісяця: російський чи сирійський літак?