НАБУ викрила директора "ЗТМК" на розтраті 492 млн грн

Національне антикорупційне бюро затримало директора "Запорізького титано-магнієвого комбінату" через розтрату коштів

Затримання відбулося сьогодні під процесуальним керівництвом прокурорів САП та з допомогою співробітників СБУ, повідомляє прес-центр НАБУ.

У відомстві зазначили, що розслідування почалось ще у червні, а очільнику комбінату готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, за ч.5 ст. 191 ККУ - "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Стало відомо, що у 2014-2015 роках зловмисник, користуючись службовим становищем, витратив 492 мільйона гривень з 880 мільйонів гривень, які компанія-співвласник "TOLEXIS TRADING LIMITED" витратила на модернізацію "ЗТМК".

"Зокрема, замість фінансування видатків на модернізацію, кошти спрямовано ПАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", ВАТ "Запоріжжяобленерго", ПАТ "Комерційний банк "Надра" та ТОВ "Сінтез Ресурс" - в рахунок погашення заборгованості ДП "ЗТМК" перед зазначеними суб’єктами. Тоді як ці платежі мала здійснити компанія "TOLEXIS TRADING LIMITED" за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ "ЗТМК", -наголосили у відомстві.

Таким чином, високопосадовець може провести до 12 років за гратами, при цьому у нього конфіскують майно.