Закон про держпідтримку кінематографії отримав велику підтримку США, - Княжицький

Закон про держпідтримку кінематографії отримав велику підтримку Американської торговельної палати і посольства США

Про це повідомив голова профільного комітету з питань культури та духовності, народний депутат Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

"Закон передбачає, що українські виробники будуть отримувати як державне замовлення, так і субсидії, коли ми говоримо про спільне виробництво з кимось. З цих коштів зможуть підтримуватися кіноінститути. Законопроект досить жорстко вперше обмежує піратство, тому працюючи над цим законопроектом ми мали велику підтримку Американської торговельної палати і посольства США, тому що саме ця країна внесла Україну до лідерів піратства", - сказав він.

Княжицький наголосив, що цей закон допоможе зупинити піратство.

"Ми сподіваємося, що цей законопроект допоможе зупинити піратство. Закон передбачає повернення частини кваліфікаційних витрат на зйомки, коли в Україну приїжджатимуть великі західні компанії і зніматимуть тут художні фільми чи кліпи. Таким чином ми залучимо в Україну продюсерів із всього світу", - зауважив він.

Княжицький повідомив, що цей закон надає альтернативу через заборону російських телеканалів.

"Ми заборонили російські телеканали і треба було дати якусь противагу. Зараз ми надаємо і продюсерам, і телевізійним телеканалам підтримку, якщо вони хочуть знімати український продукт", - сказав голова комітету.