В Алеппо сирійська авіація при підтримці Росії вбила 173 людини

У результаті авіаударів по Алеппо, завданих сирійської авіацією за підтримки Росії з моменту завершення перемир'я, загинули 173 людини, з них 26 дітей

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Таку заяву зробили в Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини.

За оцінками ООН, в східній частині міста, яку контролюють повстанці,наразі проживають близько 250 тис. людей. Цивільні заявляють, що не мають безпечних шляхів для втечі з районів, які бомбардують.

Все місто, включаючи контрольовані урядовими військами західні райони, страждає від нестачі води. Три з чотирьох водонапірних станцій, що належать сирійській гуманітарній організації "Білі каски", було пошкоджено під час авіаударів на цьому тижні.

Сирійський уряд у своїй офіційній заяві в четвер, 21 вересня, попередило про плани початку сухопутного наступу на Алеппо, порадивши жителям східної частини, яку контролюють повстанці, рятуватися втечею в квартали на заході міста, що перебувають під контролем сирійської армії.

Між тим дипломатичні зусилля зупинити кровопролиття поки далекі від успіху. Держсекретар США Джон Керрі, який напередодні провів чергові переговори зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у Нью-Йорку, заявив про "малий прогрес" у подоланні розбіжностей.