Розстріл патрульних у Дніпрі. Відкриті провадження за трьома статтями

У зв'язку з убивством патрульних у Дніпрі відкрито кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу

Про це повідомила речниця ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська, передає Еспресо. TV з посиланням на "112 Україна".

Зокрема, провадження відкриті за статтями 262, 115 і 348 Кримінального кодексу.

Відповідно до Кримінального кодексу стаття 262 "Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв або радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства" передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Стаття 115 "Умисне вбивство" передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років, стаття 348 "Замах на життя співробітника правоохоронного органу" - позбавлення волі від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Старчевська нагадала, що злочинець, що застрелив патрульних, погрожував зброєю водієві маршрутки, який намагався запобігти його втечі з місця злочину.

Вона також уточнила, що близько лікарняної палати, в якій знаходиться підозрюваний, цілодобово чергують співробітники поліції.

"Ми звертаємося до жителів Дніпра, якщо ви стали свідками цієї події, будь ласка, зверніться до правоохоронних органів", - сказала Старчевська.

Все по темі: Розстріл патрульних