Стало відомо, якою горілкою отруїлися на Харківщині

У Харківській області зареєстровано 20 випадків важкого отруєння сурогатним алкоголем

Про це повідомляє Держпродспоживслужба Харківської області, 13 постраждалих вже померли.

Усі постраждалі від отруєння алкоголем на Харківщині вживали горілку "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛіГ" з Кіровоградської області. Про це повідомляє "Українська правда"  з посиланням на прес-службу Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області.

"Сурогатна горілка, яка викликала масові отруєння на Харківщині – "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛіГ", – зазначили у прес-службі.

Головне управління Національної поліції в Харківській області на своїй сторінці в Facebook розмістило фото  смертельно небезпечної горілки із закликом негайно повідомляти про факти продажу такого товару за телефоном (057) 706-14-76.

Нещодавно контрафактна горілка виробництва «Олександрія БЛіГ», а також Люботинського заводу "Продтовари" у великій кількості була виявлена ​​на підпільному складі в Києві. Як раніше повідомляли ЗМІ, саме "Олександрія БЛіГ" і Люботинський завод "Продтовари" через суд заблокували підвищення мінімальних цін на горілку. Свої дії виробники пояснювали бажанням поставляти на ринок продукт за максимально чесною і доступною для споживачів ціною. При цьому експерти звертали увагу на той факт, що скасування обґрунтованого рівня мінімальних цін призведе до різкого зростання тіньового ринку та отруєнь від неякісного алкоголю.

Раніше вже публікувалася інформація про результати експертизи горілок "Пшенична" ("Олександрія БЛіГ") і "Краля" (Люботинський завод "Продтовари").

"Напої зроблені кустарним способом з грубим порушенням технології горілчаного виробництва і небезпечні для вживання", – зазначалося у висновках експертизи.