Розстріл Майдану: суд продовжив арешт екс-"беркутівцям"

Святошинський районний суд Києва продовжив арешт колишнім "беркутівцям" Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олегу Янишевському, Олександру Маринченку та Сергію Тамтурі

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Екс-"беркутівці" підозрюються у розстрілі учасників Революції Гідності в період 18-20 лютого. 

"Суд постановив клопотання прокурорів задовольнити", - заявив слідчий суддя Сергій Дячук. 

Прокурор Роман Псюк наголосив, що термін перебування під вартою підозрюваних закінчується 30 вересня, і немає підстав вважати, що ризики відсутні. 

"Аброськін на свободі зможе впливати на учасників процесу, зможе спілкуватися з правоохоронцями, що перебувають у розшуку (співучасниками злочинів, - ред.), є ризик змови з ними", - сказав прокурор.

"Аброськін і бійці, чия зброя зникла, вдавалися до приховування зброї, з якої вівся вогонь на Інститутській, тобто доказів. Прокурор просить врахувати позицію потерпілих, більшість яких наполягає на утриманні Аброськіна під вартою", - пояснив він.

Щодо інших підозрюваних Зінченка, Тамтури, Маринченка та Янишевського держобвинувачення представило аналогічні клопотання.

При цьому захист екс-"беркутівців" вважає, що докази обвинувачення є недостатніми. 

Завдяки проведенню балістичної експертизи встановлено причетність екс-"беркутівців" до розстрілу 48 активістів Євромайдану.