Доповідь вказує на безпосередню причетність Росії до збиття MH17, - МЗС

Покладено край усім спробам Росії дискредитувати діяльність Спільної слідчої групи та результати розслідування через поширення спотвореної або сфабрикованої інформації

Про це йдеться у заяві МЗС України, яка опублікована на сторінці у Facebook.

"Важливо, що попередні результати кримінального розслідування підтвердили висновки технічного звіту, який було оприлюднено у жовтні минулого року Радою з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди. А саме - падіння літака було спричинено вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеній зенітно-ракетним комплексом "Бук", - йдеться у заяві.

Наголошується, що при цьому, у ході кримінального розслідування було розглянуто і відкинуто всі інші можливі версії причини цієї жахливої трагедії.

"Цим покладено край усім спробам РФ дискредитувати діяльність Спільної слідчої групи та результати розслідування через поширення спотвореної або сфабрикованої інформації", - йдеться у заяві МЗС

"Новим і вкрай важливим елементом" сьогоднішньої доповіді у МЗС називають інформацію про маршрут, яким зброя потрапила з Росії на територію України та була вивезена у зворотному напрямку через контрольовану лише росіянами та їхніми бойовиками ділянку українсько-російського кордону.

"Це ще раз вказує на безпосередню причетність держави-агресора до збиття літака. Розслідування щодо конкретних підозрюваних, ланцюга підпорядкованості та передачі команд наразі триває з тим, щоб вже найближчим часом передати справу на розгляд належної судової інстанції. Звичайно, найефективнішим було б створити міжнародний трибунал під егідою РБ ООН. Попри широку міжнародну підтримку цієї ідеї , Росія стала свого часу єдиною країно, яка ветувала резолюцію РБ ООН про створення такого трибуналу. У зв’язку з цим держави, слідчі органи яких беруть участь у розслідуванні, продовжують роботу щодо визначення механізму притягнення винних у катастрофі до відповідальності", - наголосили у Клімкіна.

У МЗС очікують, що Росія, під тиском міжнародного співтовариства, нарешті почне виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН 2166 та свої міжнародні зобов’язання.

Все по темі: Звіт щодо MH17