Поліція затримала продавця і дилера отруєного алкоголю на Донеччині

Правоохоронці затримали 39-річну жительку міста Ізюм Харківської області, яка реалізовувала отруєний алкоголь у мережі магазинів, які їй належать, та перекупникам

Про це повідомляє Слов’янський відділ поліції Донецької області.

Жінка-продавець та її дилер у місті Красний Лиман, що на Донеччині, поміщені до ізолятора тимчасового тримання Краматорська.

У поліції зазначили, що вчора у Красному Лимані від отруєння підпільним коньяком померли п'ятеро людей, ще троє перебувають у лікарні, один з них - у важкому стані.

Через кілька годин після трагедії 40-річного реалізатора вбивчого напою, через якого фальсифікат потрапив на Донеччину, було затримано. Поліцейські провели низку обшуків, слідчо-оперативних дій та встановили канал надходження фальсифікату, який поставлявся з Харківської області.

У незаконному збуті підакцизних товарів, від яких загинули люди, підозрюється жителька Ізюма Харківської області 1977 року народження. Підозрювана була затримана та доставлена у Лиманське відділення поліції. Наразі жінка відмовляється від будь-яких пояснень.

Житель Лимана, який купував у зловмисниці підроблений напій та реалізовував його, дає свідчення та співпрацює зі слідством.

Кримінальне провадження перекваліфіковано. У відношенні затриманих проводиться перевірка за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Фото: npu.gov.ua