Порошенко відреагував на звіт щодо MH17 народною мудрістю

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна рішуча у своїх діях щодо завершення розслідування збиття літака Малайзійських авіаліній МН17

Про це повідомляє його офіційна сторінка.

Глава держави висловив переконання, що результати попереднього розслідування Міжнародної слідчої групи, які було оголошено сьогодні, 28 вересня, надали беззаперечні докази причетності до терористичного акту Росії та її бойовиків.

"Сьогодні у цій справі Міжнародною слідчою групою поставлена крапка – вони підтверджують, що падіння літака було спричинене вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеної російським зенітно-ракетним комплексом "Бук", - заявив глава держави на засіданні Ради нацбезпеки і оборони України, присвяченому оборонному бюджету.

Він додав, що є всі тверді докази того, хто скоїв цей страшний злочин і хто несе повну відповідальність за цю терористичну атаку.

"Як говорить  народна мудрість: "Правда, як сонце – її долонею не прикриєш". За цей злочин, як і за інші страшні злочини наступить відповідальність", - сказав Порошенко.

Президент висловив переконання, що для успішного завершення розслідування потрібна підтримка міжнародної спільноти та співпраця з боку всіх зацікавлених країн. При цьому він висловив сподівання що будуть названі і прізвища тих, хто скоїв цей злочин і тих, хто віддавав наказ.

Все по темі: Звіт щодо MH17